S druge strane ekrana: Ukrajina – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

S druge strane ekrana: Ukrajina

  2 min za čitanje   13 komentara

UKRAJINA

Plasman: 1. mjesto u finalu (534 bodova)


AJDIN: Jamala je od ove nekomercijalne pjesme uspjela napraviti remek djelo izvedbom uživo. Iako se nastup čini minimalističkim, vjerujem da je svaka sekunda pažljivo osmišljena: detalji na LED ekranima su vrhunski, Ukrajinkin vokal je besprijekoran, a energija koju šalje cijele 3 minute je prodorna, upečatljiva i iznimno uvjerljiva. Prijelom pred posljednji refren kada Jamala vokalom simbolizira svu svoju bol, a u pozadini scene izraste drvo s listovima u bojama ukrajinske zastave bio je najmoćniji trenutak cijelog Eurosonga.
Ukupni dojam: smjesko


BOJAN: Ovo je bilo sjajno za slušati i gledati. Osjetila se svaka njena emocija i zaista smatram da je zasluženo odnijela pobjedu. O Jamalinoj vokalnoj interpretaciji ne treba puno pisati, dovoljno je samo reći – uživajte u slušanju!
Ukupni dojam: smjesko


FARUK: Eksplozija emocija kao sušta suprotnost svim cirkusima kojima smo kroz Eurosong terorizirani zadnjih godina, na moje veliko zadovoljstvo i sreću, pronašla je put do gledatelja i stručnog žirija. Nastup koji šalje snažnu poruku o tome kako zlo i nasilje nikad ne mogu do kraja uništiti dobro, Jamalina izvedba koja ostavlja bez daha i cijela atmosfera kojom pjesma odiše, zaslužili su svaki od 534 boda koje im je Europa dodijelila. Bravo Ukrajina!
Ukupni dojam: smjesko


LUNA: Iako i dalje mislim da se ova pjesma nije smjela naći na Eurosongu zbog svoje tematike, moram priznati da je ovdje režija odradila svoju zadaću perfektno. Također, pohvala Jamali zbog vokalne izvedbe.
Ukupni dojam: smjesko


MARIJA: Savršena pjesma upriličena spektakularnim i profesionalnim nastupom te emotivnom izvedbom zasluženi je pobjednik ovogodišnjeg Eurosonga. Kada Vam trnci prolaze cijelim tijelom kroz cijelu pjesmu, onda znate da je pjevač u ove tri minute ugradio cijelog sebe, a Jamala je upravo to i učinila.
Ukupni dojam: smjesko

anketa 537

Ocijenite nastup Ukrajine:

Ukupno glasova: 133

  • 5 [93 / 70%]
  • 1 [18 / 14%]
  • 4 [15 / 11%]
  • 2 [4 / 3%]
  • 3 [3 / 2%]

SUTRA: nizozemska


ZANIMLJIVOSTI

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava13

  1. Lahor — 3. srpnja 2016. u 18:33

    hajde kad ste već okrenuli na politiku, htio bih upitati sljedeće: što mislite hoće li se Turska vratiti na Eurosong 2017? ove godine je pobijedila pjesma doslovno na njihovom jeziku (što ni sami nisu uspjeli). i sam predsjednik Turske je čestitao Jamali na pobjedi, navodno je nazvao telefonom.

  2. Agent — 3. srpnja 2016. u 17:20

    ali to je tad EBU dopustila!

    kad se podmaže eurima onda da, GRU nije podmazala pa su morali odustati.

    u vezi ARM ne bi ni komentiral – njima AZER "ne garantiraju sigurnost". i EBU šuti!!! vrh bezobrazluka

  3. Punktelos durch die Nacht — 3. srpnja 2016. u 13:28

    Srbi, Hrvati i Bosanci nemaju nikakvo pravo prigovarati Ukrajini, ni bilo kojoj drugoj zemlji zbog tzv. političkih pjesama.
    Sjetimo se sljedećih pjesama>
    Jugoslavija je 1974 pjevala "Iznenada kobne noći te, '42. godine, činilo se kao da će sneg, a stigao je rat, i vojnik neki tuđ' i strah".
    1993. smo slušali u debitantskim nastupima "Don't ever cry, my Croatian sky" i "Sva bol svijeta je noćas u Bosni".
    2008., u godini kad je Kosovo proglasilo neovisnost, Srbija je pjevala "Na Vidovdan, probudi me", a na taj se dan dogodila Kosovska bitka.

  4. Dinko — 2. srpnja 2016. u 22:54

    Ukrajina je ove godine jednostavno briljirala, imala je sve sto su neke zemlje htjele i pokusale napraviti pa je od svega toga ispao potpuni cirkus.
    I da, vec je sedmi mjesec, a "1944" je cijelo vrijeme na mojoj play listi i usudjujem se priznati kako mi je "1944" daleko bolja pjesma od "Rise Like a Fenix", "Only Teardrops", "Running Scared", "Believe"……

  5. Lahor — 2. srpnja 2016. u 21:06

    i možemo li se konačno prestati žaliti na pobjedu Ukrajine 😀 ekipa, evo srpanj je, popustimo više. nismo Rusi ili Poljaci. ono je posebna sorta, konstantno se žale na svakom kutku interneta i dislajkaju.
    "when russians are coming, they come to dislike, and tell you all, the song is shitty, shitty" tako nekako :))

  6. Lahor — 2. srpnja 2016. u 21:04

    Ukrajina je po pitanju nastupa premašila čak i Šveđane. svaki najsitniji detalj u ovom nastupu je pažljivo osmišljen kako bi Jamala osvojila gledatelje.
    hod s početka nastupa je simboličan – pokušava ići naprijed, dok je duhovi iz prošlosti proganjaju (hologram u pozadini), pa motiv biljke/drveta na LED ekranima kao metafora života… sve je to izgledalo tip top na tv-u, apsolutna perfekcija. čak su joj i frizuru napravili da izgleda slađe (na ukrajinskom NF-u je bila bezvze).
    dalje, vokal je bio fantazija.uzdasi pred zadnji refren me toliko naježe, nemam riječi … i najviše mi je žao što je ova pjesma tako nemelodična i ne pali na prvu.
    mada bi bilo glupo da je pjesma s tako teškom tematikom bila zarazna i slušljiva. to bi bio totalni nonsens.
    nitko nije ni očekivao da će pjesma osvojiti glazbene ljestvice u Europi, to bi bilo nerealno. pjesma nije pobijedila na Eurosongu 2016. pobijedio je nastup.
    i za kraj,sumnjam da su ljudi glasali zbog ( političke) priče pjesme kad je polovica izvedena na krimskom tatarskom. tko je uopće razumio o čemu pjeva Jamala? sve što se moglo razumjeti su njene emocije na sceni.

  7. Agent — 2. srpnja 2016. u 20:49

    ado,naporan si

    ja sam napisao da se ta pjesma nigdje na radijima ne pušta za razliku od prijašnjih godina

    kupi si naočale

  8. Ro — 2. srpnja 2016. u 20:14

    @endlessly glasali su za nju jer su osjetili empatiju s njom , jer je ovo njezina životna priča , ali je ujedno i politička poruka i kao takvoj , ovoj pjesmi nije mjesto na ESC. I u prilog tome još ide kao šta sam i rekao odličan nastup , tu nema dileme da je nastup bio odličan , i kad sve skupa to zbrojiš šta sam sad rekao , rezultat je 1. mjesto , nažalost…

  9. endlessly — 2. srpnja 2016. u 19:45

    @kero slusa slusa prakticno mnogo njih. Vase komentarisanje je odvratno i za povracanje jer pljujete na sve one koji su glasali za Jamalu a glasala je cijela europa i Australija.

  10. endlessly — 2. srpnja 2016. u 19:42

    Atase u inat takvim (…) mrziteljima ove godine je pobjedila prava pjesma. Na dusu EBU idu samo dobre stvari i cestitke. ?

  11. Ro — 2. srpnja 2016. u 19:25

    Tko god kaže da ova pjesma nije političke tematike (…) , najblaže rečeno , smatram kako će se ova pjesma vrlo brzo zaboraviti , i nije "radio friendly" kako se kaže , odnosno nitko ju praktički ne sluša . Što se tiče izvedbe ovo je bilo genijalno , i ono drvo i Jamalin glas , ali jednostavno ne mogu biti zadovoljan sa pobjedničkom pjesmom. Ali barem je pobjedila europska zemlja , a ne Australija , tad bi bio još ogorčeniji.

  12. Agent — 2. srpnja 2016. u 18:15

    Pjesma zbog politike i WWII nije uopće smjela ni blizu ESC-a, da smo to mi poslali bili bi DSQ.

    efekti na LED ekranima bogovski, ono drvo života apsolutni vrh

    ali

    da ima ali, pjesma je na charts ljetvicama doživjela apsolutni i potpuni debakl!!! nigdje se ne sluša, nigdje se ne pušta

    nakon onih nizozemaca, loren i mansa koji su POHARALI charts ljetvice ovo je doživjelo potpuno potop i to ide na dušu EBU! tak vam i treba! sljedeći put tak nešto valjda na ESC neće pustiti

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?