S druge strane ekrana: Švicarska – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

S druge strane ekrana: Švicarska

  2 min za čitanje   10 komentara

ŠVICARSKA

Plasman: 18. mjesto u polufinalu (28 bodova)


AJDIN: Jesu li se Švicarci možda kladili s nekim da mogu spojiti 2 godine sa zadnjim mjestom u polufinalu? To bi mi bilo najdraže objašnjenje za njihov ovogodišnji promašaj. Kao da su s namjerom željeli da cijeli nastup izgleda neugodno i čudno: magla koja se pojavljuje ispod Rykkinog pazuha tek je bila uvertira za potpuno besmislene mini čučnjeve koje će ona neumorno ponavljati tijekom refrena. Barem je malo zategla tijelo pred ljeto.
Ukupni dojam: ljutko


BOJAN: Anemično i bespotrebno. Tako bi se ukratko mogao opisati ovaj nastup. Mislim da niko neće razumjeti potrebu onog dima koji “izlazi” iz Rykke, a tek konstantnih čučnjeva? No, ako ništa drugo, barem nam je pokazala da zna raditi čučnjeve.
Ukupni dojam: ljutko


FARUK: Ovo je, bez ikakve dileme, najgori nastup na ovogodišnjem Eurosongu. Iz svake sekunde izbija strašan nesklad i amaterizam što bi se nekim balkanskim zemljama moglo i oprostiti, no pedantnim i odgovornim Švicarcima vrlo teško. Rykkina odjeća i “spektakularno” dimljenje na početku su izgledali kao sprdancija na lokalnom maskenbalu.
Ukupni dojam: ljutko


LUNA: Zašto Rykka nije išla na WC prije nastupa? Tko se sjetio ofarbati njezinu kosu u srebrnomodru? Zašto su tu istu kosu nakovrčali u mjeri da Rykka izgleda kao ovca? Tko je zapalio Rykkinu haljinu i kako su je uspjeli ugasiti? Je li neki Španjolac ili Hrvat radio koreografiju i scenografiju za Švicarsku ove godine? Previše pitanja, a samo su tri minute bile u pitanju. Ajd, da nije sve crno, vokalno je bolja nego na švicarskom nacionalnom finalu, ali i dalje nedovoljno za neutralka.
Ukupni dojam: ljutko


MARIJA: Prije svega pohvale za Rykku koja je vokalno napredovala od prvih izvedbi ove pjesme. Na kraju je zapravo nedostajao x faktor  koji bi ih odveo u finale jer su Švicarci dali sve od sebe, uključili su i maglu i vatromet i dali jedan pristojno dobar nastup kojem je falilo malo više karizme i malo manje čudnih pokreta tijela.
Ukupni dojam: neutralko

anketa 543

Ocijenite nastup Švicarske:

Ukupno glasova: 79

  • 1 [30 / 38%]
  • 2 [23 / 29%]
  • 3 [11 / 14%]
  • 5 [8 / 10%]
  • 4 [7 / 9%]

SUTRA: svedska


ZANIMLJIVOSTI

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava10

  1. Ajdin Mehić — 10. srpnja 2016. u 18:12

    Objava današnje analize švedskog nastupa će malo kasniti. Iskoristit ću ovu priliku i reći kako su još ostale svega 3 analize. Nakon toga će uslijediti objava rezultata anketa.

  2. endlessly — 10. srpnja 2016. u 11:17

    Nije toliko los nastup koliko potenciraju..

  3. Agent — 9. srpnja 2016. u 20:57

    zaboravljate – zadnja u SVOM PF

    jer je manje bodova od nje imala EST u SVOM PF!

  4. Luxy — 9. srpnja 2016. u 20:55

    Ja sam izbroja 80 cucnjeva ??

  5. Lahor — 9. srpnja 2016. u 19:48

    fin komentar s youtubea 😀
    This must have been Eurovisions most epic "toilet pause" number ever!
    Even though you didn't felt the need to pee before; after watching her crunching up and down, all the waterfall effect in background and then the big flushing effect on the stage floor… you cannot resist to run too the WC and easy your bladder!! ?

  6. Lahor — 9. srpnja 2016. u 19:47

    Rykka je slatkica, divna je. čak mi se sviđa i ova kosa (sličan efekt je imala kao i Donny iz Litve, frizura im podsjeća na jednu plemenitu životinju).
    nastup bi bez ovih njihanja tijelom bio čak i ok. al kao što netko već reče, čak i da se nije njihala, to bi i dalje bilo ispodprosječno. pjesma u startu nije imala potencijal. nema ništa eurovizijsko u sebi i nešto da osvoji slušatelje. bila je osuđena na propast još od trenutka kad je Rajka (na srpskom) bila sva u bijelo na švicarskom NFu.
    Švicarska obara rekord po zadnjim mjestima u polufinalu.

  7. Punktelos durch die Nacht — 9. srpnja 2016. u 18:27

    Što je više zemalja iz 2. polufinala odabiralo svoje predstavnike, to je švicarsko zadnje mjesto postajalo predvidljivije. Mnogi su ovo prognozirali još i prije proba. Ne bi je od ovakvog debakla spasio ni bolji nastup.

  8. Agent — 9. srpnja 2016. u 18:19

    žali bože trošenja riječi i vremena na ovo

  9. Ro — 9. srpnja 2016. u 18:19

    Mislim da je nju uništio onaj tragikomični ples , pjesma kao takva i nije loša , ali nastup je presmiješan , šteta.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?