Gruzija pobjednik Dječjeg Eurosonga – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Gruzija pobjednik Dječjeg Eurosonga

  2 min za čitanje   11 komentara

Prije nekoliko trenutaka završilo je četrnaesto izdanje Dječjeg Eurosonga, a pobjedu je odnijela  Mariam Mamadashvili sa pjesmom Mzeo skupivši ukupno 239 bodova. Drugo mjesto pripalo je Armeniji sa pjesmom Tarber koju su otpjevale Anahit & Mary, dok je treće mjesto osvojila Talijanka Fiamma Boccia sa pjesmom Cara Mamma osvojivši 209 bodova.

Spomenimo i da je Srbija natjecanje završila na posljednjem 17. mjestu skupivši svega 14 bodova, dok je Makedonija koja je prije natjecanja slovila za jednog od favorita završila tek dvanaesta.

 

MJESTO NASTUP ZEMLJA IZVOĐAČ NAZIV PJESME BODOVI
1. 17. Gruzija Miriam Mamadashivili Mzeo 239
2. 2. Armenija Anahit &Mary Tarber 232
3. 11. Italija Fiamma Boccia Cara Mamma 209
4. 4. Rusija Water of Life Project Water of Life 202
5. 14. Australija Alexa Curtis We Are 202
6. 5. Malta Christina Magrin Parachute 191
7. 9. Bjelorusija Alexander Minyonok Musyka moikh pobed (Music is My Only Way) 177
8. 15. Nizozemska Kisses Kisses and Dancin’ 175
9. 6. Bugarska Lidia Ganeva Magical Day 161
10. 1. Irska Zena Donnelly Bríce ar Bhríce 122
11. 8. Poljska Olivia Wieczorek Nie zapomnij 60
12. 7. Makedonija Martija Stanojković Love Will Lead Our Way 41
13. 3. Albanija Klesta Qehaja Besoj 38
14. 10. Ukrajina Sofia Rol Planet Craves For Love 30
15. 13. Izrael Shir & Tim Follow My Heart 27
16. 16. Cipar George Michaelides Dance Floor 27
17. 12. Srbija Dunja Jeličić U La La La 14

Zanimljivosti:

  • Cipar se priključio Dječjem Eurosongu nakon jedne godine, dok se Poljska na natjecanje vratila nakon dugih 12 godina izbivanja
  • Po prvi puta od 2003.godine nije bilo televotinga, već je odlučio isključivo žiri
  • Gruzija je po treći put postala pobjednicom Dječjeg Eurosonga

 

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava11

  1. albamolda — 20. studenoga 2016. u 23:55

    I da žao mi je za srbiju, ali potpuno pogrešan pristup nastuph, koji si nažalost nisu smjeli priuštiti (za razliku od malte, koja je završila neobjašnjivo visoko…)

  2. albamolda — 20. studenoga 2016. u 23:52

    Samo bih htio napomenuti da je zviždanje na bilo koju pjesmu na bilo kojem eurosongu, a pogotovo dječjem odvratan čin neodgojenih osoba i da ono svakamo nije dokaz je li pjesma zaslužila pobjediti ili ne.

  3. SwedenEurovisionFan — 20. studenoga 2016. u 22:25

    Samo bih htio napisati da zvižduci na pobjedničku pjesmu govore i previše. Totalno nezaslužena pobjeda, ma što pobjeda, nezaslužen je i ulazak u Top10 za Gruziju … Od mojih 4 glavnih favorita Italija, Rusija i Australija završili u Top5, dok me posljednje mjesto Srbije iznenadilo još više od pobjede Gruzije! Sve u svemu, odličan show s katastrofalnim pobjednikom i poprilično sam siguran da se idući JESC neće održati u Gruziji…

  4. Marko — 20. studenoga 2016. u 20:08

    Pre svega sve pohvale Malti kao zemlji domacinu. Sto se tice pobede Gruzije necu nista da komentarisem jer vec drugu godinu zaredom pobedjuje pesma koja je meni poslednja na listi. Moj vecersnji favorit bila je Australija ali me je vokalno razocarala.. Smatram da su jedine dve zemlje koje su svojom pesmom, nastupom, izvodjenju veceras zasluzile pobedu Izrael i Malta. I naravno pohvale za nasu Dunju, ona je nas dostojno predstavila! A korumpirani ziri neka se stidi! Ovo je namerni bojkot Srbije, dokazali su to i sad i na Velikoj Evroviziji! Svaka cast, aplauz za njih!

  5. albamolda — 20. studenoga 2016. u 19:50

    Najbolja večeras 🙂
    Armenija izgubila energiju iz spota, i nastupala drugo to ih je ubilo, a horor od cipra je veoma pomogao gruziji jer je bio prije njih…

  6. Krasnopoly — 20. studenoga 2016. u 19:08

    Gruzijsku pesmu sam već ovde nahvalio juče..i očekivao top 5 …dakle POTPUNO ZASLUŽENa pobeda, jedne dečije pesme na dečijem escu . Gruzijka je bila brilijantna i fascinantna od prvog do poslednjeg takta, a pesma vanremenska, čista bajka. Vokal u lajvu besprekoran za jedno dete.. .

    Rusija 4 …više nego zasluženo , trebala je biti i druga umesto Jermenije , jer jermenci zaista imaju totalnu glupost od pesme.. Džedvardi dali 12 Rusiji .. 🙂 porasli su mi u očima 200 % 🙂

    Belorusija razvalila … BRAVO BRAVO ! Moglu su biti više.. pa i pobediti !

    A sad pravac finale Londona 2016 … imamo i mi konja za trku na mnogo bitnijem mestu od dečijeg esca … Idemo Đoković !

  7. Krasnopoly — 20. studenoga 2016. u 19:02

    Šta sad reći …koju poruku poslati ? ha haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    Ajmo redom…

    Prva tema Srbija zadnja ! LOL
    Ono što objektivno niko ne može da sagleda u odnosu na pesmu svoju zemlje , dobije u rezultatu na glasanju. Ako je žiri 15 zemalja kao i dečiji žiri rekao da ta pesma nije zavredila pažnju , ja verujem u njihovu sveukupnu objektivnost, dakle onda je to to . Sve u svemu bolje na dečijem escu nego na senior escu , zar ne? ! 🙂 Tu ćemo poziciju ipak prepustiti nekom drugom.
    Ja lično nisam očekivao zadnje mesto ni u teoriji , jer i dalje itekako stojimda je bilo bar 8 gorih pesama od naše.

    Što se tiče podbačaja Makedeonije, nije mi to previlko iznenađenje jer se Martija jedina izdvojila i pesmu odgurala po svemu kao senior escu.. dojk je pesma išla uopšte se i nije imao utisak da je u pitanju dečiji esc ! I dalje mislim da je pesma zaslužila da bude u top5 , ali me ovo ne iznenađuje, jer sam rekao ovde čim je pesma izašla , da će joj baš takva " senior " pesma biti najveći problem..

    Mala Albanka potpuno podcenjena .. pesma zaslužila realno uz Gruziju i Rusiju pobedu !

  8. Sophomore — 20. studenoga 2016. u 19:00

    Navijala sam za Cipar, Bugarsku, Australiju, Italiju i Albaniju. Gruzija mi nije imala pjesmu za pobjedu, no to su ipak na kraju dječji ukusi.

  9. IVANN — 20. studenoga 2016. u 18:58

    Kao što sam očekivao, Srbija je završila među zadnjima 🙁
    Albanija ima prezrelu pjesmu (tipa Suus), a Makedonija super teen pjesmu (ali podbacila kao i Nizozenke zadnje dvije godine zbog toga jer je ovo natjecanje za djecu…).
    Kao i obično, Poljska je zavrsila loše jer nije bilo televota (inače sigurno top3 kad se pogleda i nastup uživo i izvedba). Armenija opet druga (očekivano visok plasman), nadao sam se da će stići Gruziju….
    Australija po meni zaslužuje zadnja 3 mjesta, ali opet nije bilo televota da to malo popravi. Rusija i Italija također očekivano top5. I naravno, pomalo neočekiva pobijeda Gruzije, ali na kraju ipak je ovo natjecanje za djecu te mala ima izvanredan glas i super nastup (malo joj je pomoglo i to što je nastupala zadnja, a Armenija druga…)
    Sve zemlje koje nisam prokomentirao stoje više-manje tamo di bi i trebale biti. 🙂

  10. Miha Ell — 20. studenoga 2016. u 18:46

    Glasanje je bilo uzasno! Moj bottom 3 je zavrsio u top 3…

  11. DINO ESC — 20. studenoga 2016. u 18:43

    Paaaa,nisam ovo očekivao kao ni mnogi drugi.Ima nešto u ovoj pjesmi,ali da pobijedi tome se nisam nadao.Za moj ukus top 5-10 bio bih prihvatljiv :/

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?