Dječji Eurosong 2016.: Sati poslije – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Dječji Eurosong 2016.: Sati poslije

  7 min za čitanje   5 komentara

Stigao je kraj još jednog Dječjeg Eurosonga, a Gruzija polako dobiva onaj status kojeg Irska ima na velikom Eurosongu. Tko će biti domaćin idućeg izdanja, to vjerojatno ni sami Gruzijci ne znaju. Inače, pripremite se jer će ovo biti pomalo prolijevanje žuči tako da se ispričavam unaprijed..

Otkako pratim Eurosong, a bome i Dječji, ja se ne sjećam kad je bila gora organizacija. Čak se i Baku 2012. i Beč 2015. mogu smatrati pristojnim. Ne znam od čega započeti. Možda bolje od voditelja? Ajmo.

Voditelji Ben Camille i Valerie Vella su bili tako loši da se i Leona Paraminski i voditelji Eurosonga 2012. mogu pohvaliti da su bolje vodili Doru 2011. i Eurosong u Bakuu. Da ‘prostite, više prirodnosti od njih dvoje imaju stražnjice Kim Kardashian i Nicki Minaj, te lice Ivete Mukuchyan (koje se izobličilo u posljednje vrijeme)! Da ne spominjem kako su cijelu manifestaciju vodili na katastrofalno lošem engleskom , a sama voditeljica je slučajno objavila broj bodova za Armeniju (110) prije nego što je objavila da je Armenija pobjednica dječjeg žirija. Molim pljesak za Valerie.

Drugo – razglednice i uvodi. OK, razumijem da nemamo televoting, ali koja svrha stati na pola natjecanja da bi se pustio interval act (Poli Genova, ako se pitate)? Snimiš neki kratki skeč i pustiš, a ne pustiš toliko najavljivani interval act! Drugo, nakon svake treće pjesme, što je to bilo? Ionako ste natjecatelje najavljivali netom prije nastupa u razglednicama, niste trebali još jednu posebnu najavu, nemamo svi pamćenje Dory iz Potrage za Nemom.

Treće, a meni bome i najneugodnije za spomenuti – ponašanje malteške publike. Je li itko osim mene i vjerojatno par forumaša s ESCforuma primijetio kako su se Maltežani derali BOOOOOOOOO svaki put kada njihova predstavnica ne bi dobila ni boda ili bi dobila neku mižerju? OK, hukali su i Polini Gagarini i sestrama Tolmačev u Beču i Kopenhagenu, ali hukati na DJEČJEM EUROSONGU!? Halo, gdje je tu kultura!? Maltežani, kako vas nije sramota hukati djeci!?

Četvrto – interval actovi. OK, da ja toliko pjevam na playback, mene bi bilo sramota. I kakva je to fora s pretvaranjem Destiny u neko dijete Nicki Minaj i Beyoncé? Što je najgore – koji se pametnjaković sjetio uvaliti ONAKVU pjesmu djetetu!? Ajd, barem su nas Jedwardi poštedili pjevanja Lipsticka Waterlinea.

https://www.youtube.com/watch?v=D9TMdW4AeVw

Što s pjesmama?

Na stranu to što smo svjedočili groznoj organizaciji ovog događanja, tu su bile i pjesme. Pa ajmo ih prokomentirati:

17. mjesto: SRBIJA – OK, ja sam rekla da pjesma “nit’s smrdi, nit’ miriši”, ali u moru konkurencije Dunja nije zaslužila biti posljednja.

16. mjesto: CIPAR – Mislim da čak shvaćam zašto nije završio više. Nije ni došao do polovice pjesme, a već je bio zadihan. A da ne zaboravimo kako je velik dio pjesme bio na unaprijed snimljenim bekvokalima.

15. mjesto: IZRAEL – Tim je valjda jedan od rijetkih natjecatelja koji se nasmijao tijekom nastupa. No to nije bilo dovoljno. Jako zaboravljivo, zato me rezultat ni ne čudi.

14. mjesto: UKRAJINA – Pjesma je tamo gdje je i zaslužila i biti. Ne bi me smetalo da je bila, recimo, na posljednjem mjestu umjesto Srbije.

13. mjesto: ALBANIJA – OK, sad dolazimo u kategoriju bizarnih rezultata. Kako je ovo pobogu završilo tako nisko? Klesta je svojim glasom neke pojela za doručak, ručak i večeru! Ako je onaj Dambaje, koja mi je jedna od iritantnijih DE pjesama, onda je Besoj trebala biti u konkurenciji za pobjedu!

12. mjesto: MAKEDONIJA – Dobit ću napadaj žuči opet, kako je Makedonija mogla flopirati s ovakvom pjesmom? Na normalnom Eurosongu bi Martija bila puno bolje plasirana!

11. mjesto: POLJSKA – Donekle i shvaćam zašto je tako nisko završila. Zvučala je kao da je na početku prehlade pa joj je pucao glas. Doduše, to ne opravdava da je Olivia završila van TOP10, a trebala je puno više.

10. mjesto: IRSKA – Neka mi netko objasno kako je netko tko je pola pjesme otpjevao loše završio na desetom mjestu. Štoviše, dosta bodova pobrao kod profesionalnog žirija?

9. mjesto: BUGARSKA – Ovo je bila u kategoriji “ajme kako slatko”. Nažalost, fulala je tekst svoje pjesme, pa je tu gdje je.

8. mjesto: NIZOZEMSKA – Pa kad dođete nakon falš-festa i sve otpjevate korektno i to uz plesanje, takav vam bude i rezultat. Po mom mišljenju, malo je previsoko plasirana, ali netko im je pomogao.

7. mjesto: BJELORUSIJA – U sudaru hoverboarda, Aleksandar je odnio pobjedu, što me i ne čudi. Za razliku od Dunje, on je imao kompletniju koreografiju, iako moram opet istaknuti, Dunja nije zaslužila zadnje mjesto.

6. mjesto: MALTA – OK, kako je ovaj festival vrištanja završio tako visoko?

5. mjesto: AUSTRALIJA – Uvjerljivo najgoru vokalnu izvedbu večeras je imala Australka. Ako ti najveći zagovaratelj Australije na (Dječjem) Eurosongu Christer Björkman na jedvite jade daje tri boda, onda zbilja možeš početi kopati rupu u kojoj ostaješ iduće tri godine života. Osobno mi je ovo bila najgora pjesma ovogodišnjeg natjecanja, tako da mi je čak bilo toplo oko srca što nije pobijedila. Iako bih ju vrlo rado stavila na posljednje mjesto, gdje i pripada, osobito s vokalima, od kojih su jedino vokali Josie Zec bili gori.

4. mjesto: RUSIJA – Kao prvo, moram pohvaliti Jedwarde koji su dali 12 bodova ovoj pjesmi. Od dva lika koji se ponašaju kao derišta, nisam očekivala to. Kao drugo, malo sam razočarana samim nastupom. Je li posljedica sukoba Sofije i ostalih triju cura, ne znam, no bilo je u refrenu dosta vrištećih tonova (za koje sam sigurna da ne pripadaju Sofiji). Možda su ipak trebale biti više.

3. mjesto: ITALIJA – Za nju sam prije natjecanja rekla da može dosta visoko, osobito ako igra na ulogu emocija. I uspjela je. Ne mogu reći da mi nije drago, ali ako odraslog čovjeka (kao mog tatu) uspijete malo dovesti do suza, onda ste učinili veliku stvar.

2. mjesto: ARMENIJA – Kako je i zašto ovo vrištanje došlo tako visoko? Ovo je precijenjeno do…

1. mjesto: GRUZIJA – Osobno, ovo mi je bok uz bok Armeniji, Ukrajini i Australiji po grozotosti pjesme. No moram priznati da je Mariam dala perfektnu vokalnu izvedbu, ali meni osobno je ovaj plasman precijenjen. No, sjetimo se da su na velikom Eurosongu za slične Disneyjeve pjesme neki ostajali na desnoj strani tablice, ali pravila su ovdje drugačija.

ZAKLJUČAK

Ovo izdanje neću zaboraviti što je prije moguće. Štoviše, ovo natjecanje treba zapamtiti kako budući domaćini ne bi radili greške PBS-a. Iz ove katastrofalne organizacije, kojoj smo danas svjedočili, naučili smo dvije važne stvari. Prva – nikad više dati Malti da pobijedi. Druga – one godine kad organiziraš Dječji Eurosong, ne dozvoli predstavnici na Eurosongu (bok Ira Losco) da potroši novce na sve živo i neživo. Do idućeg osvrta, pozdrav.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava5

  1. Krasnopoly — 21. studenoga 2016. u 14:21

    Evo , ja već sve zaboravio 🙂 ha haaaaaaaaaaaaaaaaa
    dečiji esc, potpuno mi sve nekako nebitno …

    pa eto jednom i Srbija da zvarši na poslednjem mestu ..pa sve je to za ljude..

    Kad se nešto zove " u la la " onda tako ( u la la ) i prođe …a nastup uz takvu energičnu pesmicu totalno promašen tj fijasko ….plus toga iza BLS kao plagijat upotrebljenog rekvizita… tako da ne bi trebalo baš toliko da čudi neke otkud to zadnje mesto …, pesmica je OK , sasvim , ali sve drugo je bilo promašeno.. a gleda se ceo paket..

    p.s.

    Luna nam je blago na aparatima 🙂 zbog Gruzije , ha haaaaaaaa .. i još neki .. pa kaj bi vi hteli ?

    To je dečiji festival zato Dizni i prolazi … i treba tako! Ta pesmica , njen vokal , nastup .sve je bilo vrh ..pun paket ! U moru nepijatnosti i gluposti sa ovog dečijeg esca, eto bar pobednika imamo kako to dečiji festival i treba da ima..

  2. EsEs — 20. studenoga 2016. u 23:23

    Plasmane uopce necu komentirati, jer ovakav nacin glasanja nema smisla, cemu onda gledatelji ispred ekrana sluze, samo da gledanost povecavaju. Voditelji, pa covjece kakav je to engleski, za takvo nesto barem nauci napamet nekoliko fraza a ne nakon svake druge rijeci se ispravljat i govorit 'sorry'. Objavljivanje 110 bodova Armeniji pa laktarenje da zasuti mi je vrh cijele veceri… Nadam se da Malta nece skoro opet biti domacin, jer ako bude, ne smije ovako izgledat. Konstantno guranje proslogodisnje pobjednice mi je previse, pusti dijete da uziva u nedjelji popodne… Necu vise nista, toliko od mene ^^

  3. Iki — 20. studenoga 2016. u 21:26

    Ajde ovako odakle da krenem…..Prvo ja jako volim Maltu i uvek guram i podrzavam ali njihova organizacija …….CISTA 0
    Voditelji ma sve ,sve sto su oni pripremili bilo je jako lose,kad se samo setim kakav JESC su prosle godine organizirali Bugari .wow to je bilo a vo cista katastrofa u svakom smislu.Nasi plasman (Makedonija) …… mislim uopste to necu ni da komentarisem kako je samo Martija izasla na kraju kad se pevala pobednicka pesma to nije trebalo nije.Ok devojka iz Gruzije ima lep glas,simpaticna je bila i to je to sve,apsolutno sve.Jako sam revoltiran od glasanja svih zirija ,ako oni uopste mogu i tako se nazovu.Nije rec samo u Makedoniji, Albanija bre ej aloo ma top 5 su zasluzuli a ne onu ODVRATNU pesmu iz Armenije sta je bilo ono pobogu bespotrebno deranje i sve to ostalo sta su radili.Celokupni dojam jaka 0 ,znaci nista mi se nije dopalo ni organizaciju ,glasanje,pobednik NISTA!!! Ovo je sramota za sve koji su radili na ovo

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?