eurosong.hr predviđa: u Moskvu ide - Feminnem! – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

eurosong.hr predviđa: u Moskvu ide – Feminnem!

  7 min za čitanje   Napiši prvi komentar

Konačna ljestvica „Razmišljamo naglas – Dora 2009.“

1. Feminnem 91
2. Ivo Gamulin Gianni 86
3. Franka Batelić 79
4. Danijela Pintarić 75
5. Igor Cukrov 73

6. Aria 70
7. Denis Dumančić 66
8. Ana Bebić 65
9. Marko Tolja 62
10. Sane 57

11. Alen Vitasović & Lela 56
12. Viva 55
13. Sandra Bagarić 54
14. Mijo Lešina 53
15. Maja Vučić 51
16. Mario Battifiaca 51

17. Jelena Radan 43
18. Rusway 42
19. Tomislav Bralić i Intrade 39
20. Ricardo Luque i Maja 37

21. Dražen Žanko 36
22. Hari Rončević 34
23. Čager Zoc 29
24. Marta Kuliš 25

Ivan Horvat
Slušajući cjelokupnu Doru, ovo je zasigurno jedna od boljih Dora posljednjih godina. Iako po mom mišljenju nema pjesme koja bi donijela Hrvatskoj pobjedu na Eurosongu, ipak ima nekoliko pjesama koje bi osigurale dobro mjesto u finalu. Mišljenja sam da to mogu napraviti Gianni i Igor Cukrov: Gianni zaista snažnom baladom i izvrsnim glasom, dok Cukrov vrlo zanimljivom pjesmom i interpretacijom. U tom rangu mi je i Danijela Pintarić koju ipak ne mogu posve sigurno ocijeniti bez pogleda na scenski doživljaj pjesme kada ću zasigurno moći reći koliko bi ta pjesma mogla postići, a za kao predstavnike Hrvatske se ne bih bunio ni da budu odabrane Feminnemke. Ima i drugih jako dobrih pjesama, no nekako sam mišljenja da bi najbolje rezultate ostvarili upravo oni gore navedeni između kojih bi se trebala i voditi bitka za pobjedu. Sve u svemu, zanimljiva Dora koja bi trebala iznjedriti dosta radijskih hitova.

Tomislav Krizmanić (Eurofest Hrvatska)
Na kraju svega, mislim da će ovogodišnja Dora pružiti puno više kvalitetnijih i Eurosongu primjerenijih pjesama nego mnoge do sada. Očito je da se ipak nešto počelo događati. Glavni problem zadnjih nekoliko Dora bio je taj da većina pjesama uopće nije bila primjerena Eurosongu, već prije nekom od domaćih festivala. Napokon smo se počeli vraćati na pravi put.
Svi moji komentari i ocjene bazirali su se ponajviše na mom dosadašnjem iskustvu: Doru pratim od samog početka tj. od 1993., Eurosong od cca 1985., Udrugu ESC fanova vodim već skoro 10 g., a preslušao sam sve pjesme sa Eurosonga od 1956. do danas preko 50 puta te pažljivo proučio sve rezultate glasovanja, itd.
Rezultate Dore je jako teško predvidjeti, zbog različitih nepredvidivih faktora, ali sigurno je da imamo barem pet pjesama koje bi nas mogle ponosno predstavljati u Moskvi i ostvariti dobar uspjeh. Na žalost, ove godine nemamo šansu za pobjedu na Eurosongu, ni s jednom pjesmom. Ali, to možemo učiniti 2010. 🙂

Maja Cerjak
Sve u svemu, bit će ovo jedna prosječna Dora. Ove godine nema pjesme koja bi stvorila “wow!” efekt pri prvom slušanju, ali bez sumnje postoje kvalitetne pjesme koje obećavaju. Favorita nemam, ali mogu reći da su jedine pjesma koje slušam s Dore „Poljupci u boji“ i „Lijepa Tena“. Tako da bih, ajmo reći, bila zadovoljna u slučaju pobjede jedne od tih pjesama. Jedino se nadam da pobjedu neće odnijeti netko tko bi nastavio naš niz loših plasmana na Eurosongu. Kako bilo, pobjedniku želim puno sreće u Moskvi.

Ajdin Mehić
Ovogodišnja Dora… Što reći? Definitivno je bolja od prošlogodišnje, ali mislim da može i mora biti puno boljih pjesama idućih godina. Mišljenja sam kako će na kraju pobijediti Feminnem jer imaju jako lijepu i emotivnu baladu i ne sumnjam da će ju lijepo prezentirati na sceni. Sve u svemu, nikada nisam više bio uzbuđen zbog Dore. Jedva čekam pogledati polufinale, a posebno finale, te da vidim jesam li uspio pogoditii pobjednika.

Bruno Topić
Ova Dora je zasigurno bolja no prošlogodišnja. Ima par pjesama s velikim potencijalima, ali ima i totalnih promašaja. Stvarno se bojim za Doru u budućnosti jer ako se nastavi ići ovim putem… loše nam se piše. Definitivno su najbolje Feminnemke, a u to društvo još ubrajam Danijelu Pintarić, Giannia, Rusway i Sandru Bagarić kojoj sam dao 6, a zaslužila je mnogo više, razlog tome je to što pjesma nije bila predstavljena u cijelosti. Mislim da će u Moskvu Cukrov iako je po meni jedan od najgorih. Bojim se za Feminnem, ne zbog glasova publike već zbog glasova žirija, jer im ni prije nisu bili naklonjeni. Feminnemke zaista imaju najbolju pjesmu koja bi se izdigla i napokon bi Hrvatska bila favorit mnogim fanovima Eurosonga. Što još da kažem? Ako ne odaberemo neku dobru pjesmu, gotovi smon jer ove godine se ne moramo nadati bodovima iz Slovenije, a i Srbi su nam dali minimalne bodove u finalu prošle godine, kao i Mađari. U budućnosti zaista moramo poraditi na Dori, ne mi, već oni koji su za to odgovorni. To bi vam bilo to, čitamo se i u RN za Eurosong. Veliki pozz od Bruna 😉 !

Zoran Kovačić
Pa moje osobno mišljenje je da je svaka Dora podjednako dobra. Sjetimo se recimo prošle godine i sjajnih pjesama koje smo mogli čuti na tom prestižnom natjecanju. Međutim, svima nam je dobro poznato da uvijek postoji problem oko pobjedničke pjesme, jer ona gotovo uvijek ne ispunjava naša očekivanja.
Ove godine se nadam da će stvari biti nešto drugačije. Ima zbilja sjajnih pjesama. Ja kao fan Eurosonga ne bih želio niti jednu posebno izdvojiti, jer jednostavno mislim da na ovogodišnjoj Dori ima stvarno super pjesama koje se ravnopravno mogu nadati pobjedi. Nadam se također da će na ovogodišnjoj Dori pobjednička pjesma zadovoljavati kriterije Eurosonga, tj. da će se i Hrvatska, kao i mnoge zemlje u Europi moći jednako nadati se pobjedi na Eurosongu i dolaskom tog velikog spektakla u Zagreb.

Hvala vam lijepo i puno pozdrava od Zorana.

Lea Miletić (čitateljica)
Uz 2000., 2005. i 2007., ovo je definitivno najbolja Dora ovog desetljeća. Kao što znamo, u svakom žitu ima kukolja, pa tako i ove, 2009. godine. Tim pjesmama sam uglavnom davala ocjene 1 i 2, stoga ih nema potrebe opet nabrajati.
Uz malu opomenu nekim autorima koji se ove godine još uvijek neslužbeno optužuju za plagijate, sugerirala bih im da u budućnosti malo više porade na svojoj originalnosti – jer kopiranje drugih ili samih sebe – nikada ne može završiti dobro.
Iako ove godine baš i nemamo nekih izvođača „A lige“ tipa Vanna, Nina Badrić, Natali Dizdar, Tina Vukov, Ivana Husar, Tony Cetinski, Jacques Houdek, Colonia, Jelena Rozga, Lana Jurčević, Luka Nižetić, svejedno se može kazati da su i ovi prisutni izvukli iz sebe ono najbolje u stvaralačkom smislu.
Dora kao cjelina je od mene ove godine zaslužila ocjenu 8/10, što je jedna čvrsta četvorka.
Što mislim tko bi mogao pobijediti? Mislim da bi nas Gianni, Denis Dumančić, Franka, Feminnem, Danijela Pintarić, Igor Cukrov i grupa “Sane” i više nego dobro predstavljali u Europi, te da se s njima ne bi osramotili kao zadnjih 4-5 godina.
Neugodnih iznenađenja se naravno, kao i svatko tko prati Doru i svjestan je neugodnih završetaka, bojim – ali ne živciram se jer sam optimistična i nadam se da je i veliki HTV izvukao pouku iz svojih ranijih pogrešaka, te da će ove godine ljudi iz žirija odlučiti ispravno tj. logično – na obostrano zadovoljstvo.

Marin Pelaić
Doru ne gledam kao zaseban festival, već kao ono što ona uistinu i jest, a to je kvalifikacijsko natjecanje za Eurosong. Sukladno tome, nije mi toliko bitno da sve ili većina pjesama budu kvalitetne. Jasno da bih volio da je to slučaj, tko ne bi, ali obzirom da je riječ o kvalifikacijskom natjecanju, meni je osobno dovoljno da ima jedna, samo jedna pjesma koju bez problema mogu zamisliti kako nas predstavlja na Eurosongu i koja ima šansu napokon napraviti nekakav dobar rezultat za našu zemlju.
Ove godine za mene je to pjesma „Daj mi samo jedan razlog“ u izvedbi Ive Gamulina Giannija. Bila mi je odlična nakon prvog i pedeset i prvog slušanja i uvjeren sam da ću, nakon što je čujem uživo, biti još sigurniji da je to najbolji izbor za Moskvu. Gianni je, dakle, moj glavni i jedini favorit Dore 2009. Ne samo da bih volio da on pobijedi, već smatram i da hoće. Mislim da će pjesma jednako zadiviti publiku i stručni ocjenjivački sud i da će u subotu navečer na našoj stranici osvanuti naslov: „U Rusiju ide – Gianni!“

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Još nema komentara. Neka tvoj komentar bude prvi?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?