Moskva - grad domaćin Eurosonga 2009 – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Moskva – grad domaćin Eurosonga 2009

  2 min za čitanje   Napiši prvi komentar

Moskva je glavni i najveći grad Rusije s preko 10 milijuna stanovnika. To je ujedno i najveći grad Europe. Moskva je politički, ekonomski, vjerski, financijski, obrazovni i transportni centar Rusije. Smještena je u europskom dijelu Rusije.

Moskva ima borealnu klimu s toplim i vlažnim ljetima i hladnim, dugim zimama. Tipične visoke temperature u toplim mjesecima lipnju, srpnju i kolovozu su oko 23°C. Zbog značajnih razlika u temperaturi između zimskih i ljetnih mjeseci, kao i ograničena fluktuacija u razini oborina tijekom ljeta, Moskva je opisana kao grad kontinentalne klime.

Moskva leži na rijeci Moskvi. 49 mostova povezuje dijelove grada ispresijecane kanalima rijeke.

Moskva je bila domaćin Olimpijskih igara 1980. godine. Veliki sportski objekti i glavna međunarodna zračna luka Sheremetyevo Terminal 2, bili su izgrađeni za Olimpijske igre. Zanimljivo je da kao grad domaćin Olimpijskih igara, Moskva nije mogla organizirati jedrenje, te je isto održano u Talinu, današnji glavni grad Estonije, a tadašnji dio SSSR-a. Zbog hladne klime koju Moskva ima, zimski sportovi su itekako popularni.

Glavni i jedan od najpopularnijih područja “noćnog života” je oko Tverske ulice. Tverska ulica je jedna od najprometnijih shoping ulica u Moskvi. U južnom dijelu Tverske ulice nalazi se Crveni trg koji je jedan od skupih mjesta s dosta luksuznih kafića i restorana.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Još nema komentara. Neka tvoj komentar bude prvi?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?