Odbrojavanje do Dječjeg Eurosonga 2011.! – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Odbrojavanje do Dječjeg Eurosonga 2011.!

  4 min za čitanje   Napiši prvi komentar

Veliki spektakl u Erevanu nam je sve bliže i bliže. Sve zemlje sudionice, njih 13, su odabrale svog predstavnika koji će dati sve od sebe kako bi ostavio što bolji dojam i naravno ponosno predstavio svoju zemlju. Početkom siječnja ove godine smo dobili informaciju kako će prošlogodišnji pobjednici ugostiti ovaj veliki dječji festival. Početkom srpnja, predstavljen je veličanstveni logo koji simbolizira umjetnost, posebito glazbu te bi trebao nadahnuti mlade na pisanje i skladanje. U konačnici će se u Erevenu predstaviti 13 mladih zvijezda iz cijele Europe.

Nažalost, dvije zemlje su ove godine Dječjem Eurosongu rekle “ne”. Malta zbog slabih rezultata a Srbija zbog financijskih poteškoća. Također, bilo je tu i mogućih povrataka velikana, kao na primjer Španjolske, Portugala, Ujedinjenog Kraljevstva te debitiranje Italije. No, zbog manjka vremena, odlučili su ipak ne vratiti se. Latvija je nakon predomišljanja ipak odlučila poslati svog predstavnika u Armeniju, San Marino je zbog malog deadlinea odlučio odgoditi debitiranje za nagodinu a Bugari su priopćili da će i oni sudjelovati na devetom Dječjem Eurosongu.

Ne biste vjerovali, ali ove godine imamo najviše zemalja sa istoka. Za ne povjerovati, zar ne? Trebali bismo novom supervizoru predložiti da natjecanje promijeni ime u Eastvision Song Contest, nekako je realnije od trenutnog naziva.

I prošle, kao i pretprošle godine, ista priča sa istočnim zemljama. Prošle se godine samo Srbija od ne-istočnih zemalja plasirala u najboljih pet. Ostala mjesta su odavno rezervirale Armenija, Rusija, Gruzija i Bjelorusija. Malta i Švedska, koje su bile jedine zemlje sa juga i sjevera su osvojile razočaravajuća mjesta. Sigurno ne treba objašnjavati zašto, jer 99 posto čitatelja je shvatilo kako ovaj Eastvision funkcionira.

Ove godine se osam istočnih zemalja prijavilo na natjecanje, samo dvije s jugoistoka, dvije sa zapada i samo jedna sa sjevera. Tužno i žalosno.

Hoće li i ove godine biti susjed-susjedu? Sva nadanja da toga biti neće su nestala. No, očekujem puno iznenađenja.

Ružičastom bojom je obojano polje zemlje u retku, koja će vrlo vjerojatno dobiti 12 bodova od zemlje u stupcu. (Armenija će vrlo vjerojatno dati 12 bodova Gruziji ili Rusiji)

A tko će kome dati 12 bodova? U glasovanju neću ništa nepoznato uvidjeti. Dijaspore, susjedi, nerealno glasovanje. Sve je to odavno viđeno.

Po svemu sudeći, Armenija, Rusija i Bjelorusija bi trebale pokupiti najviše 12-ica. Slijede ih Gruzija, Belgija, Nizozemska i Ukrajina. Preostale zemlje su rijetko kada bile nagrađivane 12-icom, posebno Makedonija i Švedska.

Najmlađa natjecateljica je Litvanka Pauline a najstariji je predstavnik Švedske Erik. Prosjek godina je 12!

Prethodni pobjednici Dječje Eurovizije su imali između 9 i 11 godina. Izuzetak je Ralf Mackenbach, pobjednik Dječjeg Eurosonga 2009., koji je te godine imao 13 godina. Dino Jelusić je 2003. imao 11 godina kada je odnio pobjedu s pjesmom “Ti si moja prva ljubav”.

Pravilo Dječje Eurovizije je da barem jedan dio pjesme bude na službenom jeziku zemlje. No, Armenija, Moldova i Ukrajina će, osim na svojim materinjim jezicima dio pjesme otpjevati i na engleskom.

Karen Demirchyan Complex je veliki sportski i koncertni kompleks koji se nalazi na brežuljku Tsitsernakaberd u zapadnom dijelu Erevana. U blizini je kanjon rijeke Hrazdan. Kompleks se sastoji od dvije velike dvorane, koncertne dvorane i sportske dvorane. Kompleks je otvoren 1983., no godinu i pol kasnije, točnije 1985. je izbio požar te su bili prisiljeni zatvoriti kompleks. Renovacija je trajala od 2005. do 2008., kada je službeno ponovno otvoren. Koncerte su upravo tamo održali Deep Purple, Lara Fabian, kanadski pjevač Garou i mnogi drugi. Kompleks je, iako dio nije bio obnovljen, ugostio 32. olimpijadu u šahu 1996. godine. Dvorane mogu maksimalno primiti 11 000 osoba, što je sasvim dovoljno za natjecanje poput Dječje Eurovizije.

Show će voditi i klince bodriti voditeljica na ArmTV Gohar Gasparyan i poznati rusko-armenski voditelj i producent Garik Martirosyan!

Po prvi puta u povijesti Dječje Eurovizije imamo povratnika! Iako je prošlih godina bilo protiv pravila da netko od prethodnih predstavnika ponovno predstavlja svoju domovinu. Ove godine će Ekaterina Ryabova po drugi put predstavljati Rusiju. 2009. drugo mjesto, hoće li ove odnijeti pobjedu? Ekaterina će se u Erevanu predstaviti prva! Pogledajmo tko će pod kojim brojem nastupiti!:

01. Rusija
02. Latvija
03. Moldova
04. Armenija
05. Bugarska
06. Litva
07. Ukrajina
08. Makedonija
09. Nizozemska
10. Bjelorusija
11. Švedska
12. Gruzija
13. Belgija

39 dana će proći jako brzo, stoga odaberite svoga favorita i zajedno odbrojavajmo do devetog po redu Dječjeg Eurosonga! Od srca svima želim puno sreće! 🙂

Odbrojavanje do Dječjeg Eurosonga 2009.
Odbrojavanje do Dječjeg Eurosonga 2010.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Još nema komentara. Neka tvoj komentar bude prvi?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?