Održana tiskovna konferencija pred "novu" Doru: "Idemo na Eurosong" – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Održana tiskovna konferencija pred “novu” Doru: “Idemo na Eurosong”

  4 min za čitanje   Napiši prvi komentar

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji u prostorijama HRT-a Stručni ocjenjivački sud Dore 2011. uz urednicu Zabavnog programa HTV-a Elizabeth Homsi i urednika projekta Dora 2011. Aleksandra Kostadinova predstavio je rezultate audicije na kojoj su izabrana 24 natjecatelja Dore 2011.

– Pozdravio bih hrabrost HRT-a da se odluči na ovakav format, pogotovo jer ga smatram napretkom i korakom naprijed. Mi, diskografi smo do sada birali izvođače, pa pjesme i to nije uvijek bilo najsretnije rješenje, dok sada imamo 24 osobe koje znaju pjevati i od kojih će publika birati one koji im se sviđaju. Kako ćemo paralelno tražiti i skladatelje, onda ćemo naposljetku dobiti dobrog pjevača i dobru pjesmu, kazao je Želimir Babogredac iz Hrvatske diskografske udruge.

Dora 2011. sastojat će se od sedam izlučnih emisija tijekom kojih će se od početna 24 natjecatelja doći do dva u finalnoj, sedmoj emisiji. Tijekom izlučnih emisija natjecatelji će izvoditi poznate domaće i strane skladbe, a o onima koji će nastaviti natjecanje odlučivat će publika televotingom. U posljednjoj, sedmoj emisiji, dva finalista će se natjecati za naklonost gledatelja i žirija.

Prva emisija na rasporedu je u subotu, 22. siječnja, a finalna u subotu 5. ožujka 2011. – Uz 24 natjecatelja koji su prošli audiciju, želja nam je predstaviti Vam i Stručno ocjenjivačko tijelo koje ih je izabralo, a koje će usto imati još ulogu u izboru pjesme s kojom će nas pobjednik Dore predstavljati na Eurosongu i u izboru žirija koji će u zadnjoj emisiji uz publiku birati našeg predstavnika, kazala je urednica Zabavnog programa Elizabeth Homsi.

– Do sada su glazbenici Doru koristili prvenstveno radi vlastite promocije, a jedini pravi put, kojim smo i krenuli ovim izborom, jest da zajednički radimo na što boljem predstavljanju Hrvatske na Eurosongu. Ovim izborom izvođači se vraćaju u prvi plan, ustvrdio je Hrvoje Hegedušić naglasivši: Dora ne može biti teren za nečiju samopromociju, nego mora biti proizvod zajedničkog truda da pronađemo najboljeg predstavnika za Eurosong, zaključio je Hegedušić.

Zvonimir Bučević iz Hrvatske glazbene unije osvrnuo se na činjenicu da će nastupe natjecatelja uživo pratiti vrhunski glazbenici. – Izuzetno mi je drago što se HRT drži visokih produkcijskih standarda, a što ćete vidjeti i na primjeru benda koji će uživo pratiti izvođače. Oni nisu ni svjesni kakva će ih vrhunska glazbena imena pratiti, kazao je Bučević.

– Uz sve navedeno, još bih samo naglasio kako se cjelokupna produkcija Dore radi u okviru HRT-a, čiji su svi segmenti uključeni u projekt. Tako ćete sve emisije moći pratiti putem streama na internetu, izravno će ih prenositi Hrvatski radio… Ovogodišnja Dora je, u punom smislu, riječi javni projekt javne televizije jer smo natječaj otvorili za sve – jedini uvjet je bio da ste hrvatski državljanin stariji od 16 godina. U prvoj emisiji ćete i vidjeti da je audicija iznjedrila javnosti možda nepoznata, ali zaista fenomenalna imena, naglasio je urednik projekta Dora 2011. Aleksandar Kostadinov i naglasio ovogodišnji moto “Idemo na Eurosong!”

STRUČNI OCJENJIVAČKI SUD:
Željen Klašterka (HTV, predsjednik žirija)
Hrvoje Hegedušić (Hrvatsko društvo skladatelja)
Želimir Babogredac (Hrvatska diskografska udruga)
Želimir Bučević (Hrvatska glazbena unija)
Branka Muvrin (Hrvatski radio)
Hrid Matić (Glazbena proizvodnja)

Natjecatelji Dore 2011.:
1. DIANA HERAKOVIĆ (Sveta Nedjelja)
2. MIRKO ŠVENDA-ŽIGA (Prelog)
3. JELENA VANJEK (Dugo Selo)
4. MIJO LEŠINA (Zagreb)
5. MARIJA RUBČIĆ (Zagreb)
6. VALENTINA BRIŠKI (Rijeka)
7. DAMIR KEDŽO (Omišalj)
8. DORIS TEUR (Zaprešić)
9. DORA BENC (Varaždin)
10. ARTEMIJA STANIĆ (Makarska)
11. IVANA BRKAŠIĆ (Rijeka)
12. KATICA MARINOVIĆ (Split)
13. MIRO TOMIĆ (Vrgorac)
14. RENATA HOLI (Virovitica)
15. SAŠA LOZAR (Zagreb)
16. ANA EŠKINJA (Sv. Filip i Jakov)
17. JACQUES HOUDEK (Zagreb)
18. DARIA KINZER (Zagreb)
19. TINA VUKOV (Rijeka)
20. MILA SOLDATIĆ (Pula)
21. MARIO SAMBRAILO (Dubrovnik)
22. FILIP DIZDAR (Sukošan)
23. MANUELA SVORCAN (Pula)
24. SABRINA HEBIRI (Rijeka)

REZERVE:
1. MAKSIM HOZIĆ (Zagreb)
2. MARINA ĐUROVIĆ (Split)


Stručni ocjenjivački sud s urednicom zabavnom programa, Elizabeth Homsi, urednikom projekta “Dora”, Aleksandrom Kostadinovom i producentom Rajkom Pavlovićem.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Još nema komentara. Neka tvoj komentar bude prvi?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?