Odbrojavanje do Dječjeg Eurosonga 2012. – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Odbrojavanje do Dječjeg Eurosonga 2012.

  4 min za čitanje   Napiši prvi komentar

Veliki spektakl u Amsterdamu je sve bliže i bliže! 12 zemalja je odabralo svoje predstavnike koji će braniti boje svoje zemlje. Krajem veljače doznali smo kako će Nizozemska po drugi put postati domaćin ovog natjecanja. Nakon toga, AVRO (nizozemska nacionalna televizija) je objavila kako će show voditi Ewout Genemans i Kim-Lian van der Meij. Početkom desetog mjeseca, televizija je predstavila logo i slogan, koji nosi naziv “Break the Ice!”.

Nažalost, četiri su zemlje zbog loših rezultata odustale s natjecanja – Bugarska, Latvija, Litva i Makedonija. No, zainteresiranost su pokazale Albanija, Azerbajdžan i Izrael te će upravo svoj debitantski nastup izvesti u Amsterdamu. Također, Srbija je davala nadu svojim mladim zvijezdama, no u konačnici je rekla “ne” ovogodišnjem Dječjem Eurosongu. San Marinu i Italiji je ovogodišnji Dječji Eurosong trebao biti njihov prvi nastup, no zbog nedovoljno zainteresiranih su ipak odustali od debitiranja.

Odustajanjem Latvije, Litve te debitiranjem Azerbajdžana i Izraela, broj istočnih zemalja je ostao isti – njih osam! Također, broj jugoistočnih zemalja se smanjio sa dva na jedan – odustajanjem Bugarske i Makedonije te debitiranjem Albanije. Broj zapadnih zemalja je ostao isti – Belgija i Nizozemska su i dalje vjerne Dječjem Eurosongu. Kao i broj zapadnih, tako je i broj sjevernih zemalja ostao isti – Švedska je i dalje jedina sudionica sa sjevera.

Možemo li i ove godine očekivati Armeniju, Bjelorusiju, Rusiju i ostale sa istoka na tronu? Tradicija plasiranja u najboljih pet traje već godinama – prošle godine u top 5 su se našle čak četiri istočne zemlje!

Ružičastom bojom je obojano polje zemlje u retku, koja će vrlo vjerojatno dobiti 12 bodova od zemlje u stupcu. (Albanija će vrlo vjerojatno dati 12 bodova Azerbajdžanu ili Rusiji)

Vrlo vjerojatno ćemo gledati još jedno susjed-susjedu glasovanje. Po svemu sudeći, Armenija, Azerbajdžan, Rusija i Bjelorusija bi trebale pokupiti najviše 12-ica. Slijede ih Gruzija, Belgija, Nizozemska i Ukrajina. Preostale zemlje su rijetko kada bile nagrađivane 12-icom, posebno Moldova i Švedska.

Najmlađi natjecatelji su Moldovac Denis i Ukrajinka Anastasiya a najstariji je predstavnik Belgije Fabian. Prosjek godina je 12!

Prethodni pobjednici Dječje Eurovizije su imali između 9 i 11 godina. Izuzetak je Ralf Mackenbach, pobjednik Dječjeg Eurosonga 2009., koji je te godine imao 13 godina. Dino Jelusić je 2003. imao 11 godina kada je odnio pobjedu s pjesmom “Ti si moja prva ljubav”. Prošlogodišnje pobjednice iz Gruzije su imale između 10 i 14 godina.

Pravilo Dječje Eurovizije je da barem jedan dio pjesme bude na službenom jeziku zemlje. No, Armenija, Azerbajdžan, Izrael, Moldova, Rusija i Ukrajina će, osim na svojim materinjim jezicima dio pjesme otpjevati i na engleskom.

Također, izraelska pjesma ima i dijelove otpjevanje na francuskom i ruskom.

Heineken Music Hall (ili kraće HMH) je koncertna dvorana u Amsterdamu. Velika dvorana ima kapacitet 5500 gledatelja te je veličine 3000 m², dok je mala dvorana za after partyje te je njezin kapacitet oko 700 gledatelja. Heineken dvorana je dizajnirana specijalno za koncerte i natjecanja. Arhitekt koji je osmislio izgled dvorane je Frits van Dongen of Architekten Cie. Sagrađena je između 1996. i 2001. a koštala je oko 30 milijuna eura.

Voditelji Dječjeg Eurosonga su poznati voditelj, pjevač i glumac Ewout Genemans te poznata voditeljica i skladateljica Kim-Lian van der Meij. Ewout je Europi poznat po ulozi voditelja u nacionalnim izborima Nizozemske za Dječji Eurosong. Kim je izdala dva albuma; jedan u 2004. a drugi u 2006. te je objavila više od deset singlova. 2007., kada je Nizozemska bila domaćin petog Dječjeg Eurosonga, Kim je uz Sipke Jan Bousema bila voditeljica showa.

Rusija već drugu godinu zaredom šalje izvođača koji je Europi poznat po nastupu s jednog od prethodnih izdanja. Ove godine, radi se o Valeriyi Engalycheva, ili kraće Lerici, koja će s pjesmom “Sensatsiya” predstavljati Rusiju u Amsterdamu. Lerika je na prošlogodišnjem Dječjem Eurosongu s pjesmom “No No” predstavljala Moldovu te osvojila šesto mjesto. Hoće li ove godine postići značajniji rezultat?

Redoslijed nastupanja

01. Bjelorusija
02. Švedska
03. Azerbajdžan
04. Belgija
05. Rusija
06. Izrael
07. Albanija
08. Armenija
09. Ukrajina
10. Gruzija
11. Moldova
12. Nizozemska

30 dana će proći jako brzo, stoga odaberite svoga favorita i zajedno odbrojavajmo do desetog po redu Dječjeg Eurosonga! Od srca svima želim puno sreće! 🙂

Odbrojavanje do Dječjeg Eurosonga 2009.
Odbrojavanje do Dječjeg Eurosonga 2010.
Odbrojavanje do Dječjeg Eurosonga 2011.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Još nema komentara. Neka tvoj komentar bude prvi?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?